Rekordná pokuta za upomienky

Britská pôžičková firma Wonga , poskytujúca krátkodobé pôžičky "na 30 dní" , bude musieť vyplatiť odškodné svojím klientom vo výške neuveriteľných 2,6 miliónov libier (3,2 mil. eur).

A to za to, že rozposielala svojím klientom výhražné listy a upomienky z neexistujúcich právnických firiem. Vo fiktívnych listoch a upomienok sa vyhrážali klientom súdnym stíhaním a dokonca si spoločnosť aj účtovala za tieto listy a upomienky poplatok.

Regulačný úrad kontrolujúci finančníctvo v Británii, Financial Conduct Authority, rozhodol, že 45 000 klientov firmy Wonga dostane vyplatené odškodné. Spoločnosť Wonga sa ospravedlnila a vyhlásila, že s rozosielaním listov a upomienok z fiktívnych právnych firiem prestala už pred štyrmi rokmi. Odškodné musí vyplatiť Wonga do konca júla 2014.

Najnovšie články z finančného magazínu

Prečítajte si, čo je nové

Esencie alebo esenciálne oleje sú komplexnou zmesou aromatických látok, ktoré sú zodpovedné za vôňu kvetov. Majú mnohé farmakologické účinky, a preto tvoria základ aromaterapie, ale používajú sa aj v parfumérii a kozmetike, vo farmaceutickom priemysle a v potravinárskom, liehovarníckom a cukrárenskom priemysle.

V tomto článku si vysvetlíme, ako vlastne fungujú pevné disky (HDD) a SSD. Tieto dva typy úložísk fungujú na odlišných princípoch, z čoho vyplývajú rozdiely vo výkone a spoľahlivosti.