Pôžičky cez audiotex pravdepodobne končia

Aj Vy ste si už vybavovali pôžičky cez predražené spoplatnené linky? Na Slovensku takýmto spôsobom funguje viacero firiem poskytujúcich pôžičky, ktorým ale pravdepodobne odbíja posledný čas ich existencie. Regulačný úrad chce stanoviť nové pravidlá pre všetkých operátorov na Slovensku, po ktorých bude požadovať zriadenie hlasového oznamu o cene za hovor na všetky audiotexové čísla.

Audiotex
Audiotex

V praxi to znamená, že ak budete volať na spoplatnené telefónne číslo napríklad pre účel získať pôžičky. Ihneď po prijatí hovoru Vás upozorní bezplatná hláska, ktorá Vám oznámi cenu hovoru a Vy budete mať 3 sekundy nato, aby ste hovor ukončili a to bezplatne.

Na vyjadrenie a pripomienky majú operátori teraz 30 dní. Kedy presne začne fungovať tento oznamovací systém Vás budeme včas informovať.

Najnovšie články z finančného magazínu

Prečítajte si, čo je nové

Esencie alebo esenciálne oleje sú komplexnou zmesou aromatických látok, ktoré sú zodpovedné za vôňu kvetov. Majú mnohé farmakologické účinky, a preto tvoria základ aromaterapie, ale používajú sa aj v parfumérii a kozmetike, vo farmaceutickom priemysle a v potravinárskom, liehovarníckom a cukrárenskom priemysle.

V tomto článku si vysvetlíme, ako vlastne fungujú pevné disky (HDD) a SSD. Tieto dva typy úložísk fungujú na odlišných princípoch, z čoho vyplývajú rozdiely vo výkone a spoľahlivosti.