Konsolidácia a refinancovanie sa stáva trendom

Štatistiky ukazujú, že slovenský spotrebitelia majú väčšiu ekonomickú gramotnosť oproti minulosti. Dosvedčuje to aj obrovský záujem o tzv. konsolidačné a refinančné úvery. Spotrebiteľ si začína uvedomovať, že sa môže nevýhodných pôžičiek z minulosti zbaviť tak, že ich spojí do jednej výhodnej.

Tento stúpajúci trend záujmu si všimli takmer všetky bankové aj nebankové spoločnosti, ktoré prichádzajú na trh s produktmi konsolidačných a refinančných pôžičiek. Výhody týchto typov pôžičiek sú nesporné. Nielenže spotrebiteľ dostane nižší úrok, ale aj často krát nižšiu splátku. Keďže refinančné a konsolidačné úvery sú určené predovšetkým na dlhšiu dobu splatnosti, klient tak získa aj pri vyššej sume nižšiu splátku a pritom mu zostane ešte istá časť z pôžičky, s ktorou môže disponovať.

Kedy nie je možná konsolidácia

Niektoré banky ponúkajú síce konsolidačný úver, no konsolidovať a refinancovať môže klient výlučne len úvery, ktoré má vedené v bankách. Ide o tzv. prenesenie pôžičky do konkurenčnej banky. Takto lákajú nových klientov s nižším úrokom keď klient okrem prenesenia úveru si často krát prenáša aj bankový účet. Tento trend prenesenia úverov sa z počiatku týkal výlučne hypotekárnych úverov, no v súčasnosti ide aj o bežné bankové pôžičky. Nebankové pôžičky sa takýmto spôsobom neprenášajú.

Ako konsolidovať jednoducho

Jednoduchým spôsobom ako konsolidovať pôžičku je presne zdokladovať nebankovej spoločnosti všetkých ostatných veriteľov tak, aby po schválení konsolidačnej pôžičky mohli byť automaticky finančné prostriedky uhradené na vrub týchto veriteľov.

Ďalším a jednoduchším spôsobom refinancovania je prostredníctvom pôžičky na čokoľvek. Klient si vyberie produkt, pri ktorom nie je potrebné dokladovať účel a finančné prostriedky získané prostredníctvom tohto produktu použije na vyplatenie nevýhodných pôžičiek. Klient sa tak sám kontaktuje s veriteľmi a odošle im žiadosť o predčasné vyplatenie pôžičky.

Refinancovanie s Ammado

Pôžičku na čokoľvek Vám prináša aj Ammado a to až do sumy 25000 EUR. Jednoducho si tak môžete s našou pôžičkou vyplatiť svoje staré a nevýhodné pôžičky a splácať len jednu. Naša pôžička cez internet je jednoduchá a dostupná online.

Najnovšie články z magazínu

Prečítajte si, čo je nové


Esencie alebo esenciálne oleje sú komplexnou zmesou aromatických látok, ktoré sú zodpovedné za vôňu kvetov. Majú mnohé farmakologické účinky, a preto tvoria základ aromaterapie, ale používajú sa aj v parfumérii a kozmetike, vo farmaceutickom priemysle a v potravinárskom, liehovarníckom a cukrárenskom priemysle.

V tomto článku si vysvetlíme, ako vlastne fungujú pevné disky (HDD) a SSD. Tieto dva typy úložísk fungujú na odlišných princípoch, z čoho vyplývajú rozdiely vo výkone a spoľahlivosti.