Upozornenie na pôžičku, ktorá je podvod ( www.pozickyuver.com )

Finančnému portálu Ammado sa opätovne podarilo zachytiť nový šíriaci sa podvod na pôžičky. Ide o doménu www.pozickyuver.com, na ktorej podvodníci propagujú finančné produkty za extrémne nízky úrok. Podľa získaných informácii z nášho systému pre zachytávanie úverových podvodov sa jedná o organizovanú skupinu z Francúzka, ktorá na slovenskom trhu operuje už dlhšiu dobu. Modus operandi je pritom rovnaký ako u všetkých podvodných ponukách tejto skupiny.

Nevyplňujte žiadosť o úver

Podvodníci po vyplnení úvodného formuláru vás budú kontaktovať a vyžadovať od vás doplnenie citlivých údajov. Aj keď im následne nezaplatíte požadovaný poplatok, vaše údaje sa už dostanú do nebezpečných rúk a v budúcnosti vám môže hroziť ďalšie nečakané riziko.

Pozor na psychologické praktiky

V manipulovaní s ľuďmi sú títo podvodníci profesionáli. Poplatok, ktorý budú od vás požadovať dokážu argumentačne a logicky zdôvodniť. Sú pripravení zodpovedať vám každú otázku a používajú aj iné podvodné organizácie ako notárov a vymyslené banky k zmäteniu podvedeného. Certifikáty a zmluvy, ktoré vám však pošlú sú obyčajným výmyslom. Nemajú žiadnu oporu v zákone a žiadnu právnu váhu.

Čo ak vás už podvodníci podviedli?

Ak ste sa nechali podvodníkmi nachytať, obratom nás kontaktujte na podvodnici@ammado.sk a rovnako kontaktujte políciu. Nenechávajte to len tak. Keď podvodníci vidia, že sa dokážete brániť, často poplatok zo strachu vrátia.

Ako sa podvod šíri

Podvodnícky web pozickyuver.com sa šíri prostredníctvom Google reklamy, ktorá sa v prevažnej miere zobrazuje v mobilných telefónoch a to po zadaní kľúčových slov, ktoré majú súvis s pôžičkou. Reklama beží na vyhľadávači Google a na všetkých partnerských weboch, ktoré vyhľadávač používajú ako nástroj na svojej stránke.

Aktualizácia článku

Podvodníci zo stránky www.pozickyuver.com vystupujú pod e-mailovou adresou:
dominiquecanapette@hotmail.com s vymysleným menom: Dominique CANAPETTE

Najnovšie články z magazínu

Prečítajte si, čo je nové


Esencie alebo esenciálne oleje sú komplexnou zmesou aromatických látok, ktoré sú zodpovedné za vôňu kvetov. Majú mnohé farmakologické účinky, a preto tvoria základ aromaterapie, ale používajú sa aj v parfumérii a kozmetike, vo farmaceutickom priemysle a v potravinárskom, liehovarníckom a cukrárenskom priemysle.

V tomto článku si vysvetlíme, ako vlastne fungujú pevné disky (HDD) a SSD. Tieto dva typy úložísk fungujú na odlišných princípoch, z čoho vyplývajú rozdiely vo výkone a spoľahlivosti.