Príde pôžička Zonky na Slovensko už na jeseň tohto roku?

16.10.2020 21:26

Podarilo sa nám dostať k informácii, že P2P platforma Zonky sa chystá na jeseň v roku 2019 expandovať na ďalšie Európske trhy. Podľa vyhlásení z minulosti bolo v hre aj Slovensko. Budú si môcť slovenskí spotrebitelia požičiavať za bankový úrok prostredníctvom zdieľanej ekonomiky?

Len nedávno sme uverejnili článok o pôžičke Zonky s názvom: Česká Zonky pôžička prekonala úrokovú sadzbu bánk, v ktorom sme priniesli informácie o historicky najnižšom nebankovom úroku spotrebiteľského úveru na hranici 2,99% p.a. Českí spotrebitelia si tak môžu od Zonky požičať výhodnejšie ako v banke. Tento paradox vznikol aj napriek tomu, že v Českej republike neexistuje pevný úrokový strop za pôžičky tak ako na Slovensku. Teraz sa rysuje aj slovenským spotrebiteľom nádej, že na takýto výhodný úrok budú môcť dosiahnuť.

Trhy kam Zonky mieri

Podľa posledného vyjadrenia zástupcov Zonky, sa chystá platforma expandovať na trhy ako Slovensko, Poľsko, Maďarsko a Rumunsko. Dá sa teda očakávať, že pôžičky od Zonky budú skutočne na jeseň tohto roka pre Slovákov dostupné. Ako sme už spomínali v predchádzajúcom článku. úmysel expandovať na Slovensko potvrdzuje aj zakúpenie doménového mena "Zonky" s koncovkou .sk, ktorá už je dlhšiu dobu v prevádzke aj keď ešte nie pre verejnosť.

Zmena maskota kvôli rozšíreniu

V Zonky kvôli plánovanému obsadeniu trhov v Európe už vymenili aj maskota. Doterajšieho somára kríženého zo zebrou vystriedala žirafa. Aj toto je jasným signálom toho, že Zonky to myslí s expandovaním smrteľne vážne. V prípade, že príde Zonky skutočne na Slovensko, môžeme očakávať masívnu reklamnú kampaň. Produkt pôžičky Zonky sa bude pravdepodobne uchádzať o bankovú klientelu a vytvorí tak pozitívny tlak na zníženie cien za pôžičky, ktorý sa prenesie do nižšieho úroku.

Najnovšie články

Prečítajte si ako prví, čo je nové

Esencie alebo esenciálne oleje sú komplexnou zmesou aromatických látok, ktoré sú zodpovedné za vôňu kvetov. Majú mnohé farmakologické účinky, a preto tvoria základ aromaterapie, ale používajú sa aj v parfumérii a kozmetike, vo farmaceutickom priemysle a v potravinárskom, liehovarníckom a cukrárenskom priemysle.

V tomto článku si vysvetlíme, ako vlastne fungujú pevné disky (HDD) a SSD. Tieto dva typy úložísk fungujú na odlišných princípoch, z čoho vyplývajú rozdiely vo výkone a spoľahlivosti.