Pozor na podvod! www.skkredit.webnode.fr - BGFI BANK

Nový podvod z domény www.skkredit.webnode.fr okráda ľudí. Nenechajte sa nachytať ani falošnou bankou s názvom BGFI BANK (onlinebgfi@financier.com).

Do našej redakcie sme dostali upozornenie na webovú stránku www.skkredit.webnode.fr. Podľa dostupných informácii sa jedná o pôžičkový podvod, keď podvodníci za sľúbenú pôžičku pýtajú od klientov poplatky za poistenie a prevod peňazí.

Podvodník s falošným menom ANGELA ZENKOVIC

Keď sa dostanete na podvodnú stránku skkredit.webnode.fr, čaká tam na vás formulár podobný tým, ktoré sa bežne využívajú na pôžičkových weboch. Po jeho vyplnení vás však bude kontaktovať podvodník, ktorý od vás vymámi ďalšie osobné údaje a nakoniec vám prinesie "dobrú správu". Váš úver je schválený, lenže...

...Lenže najprv poistenie

Aby vás dokázal podvodník podviesť, potrebuje logický dôvod ako od vás získať vaše posledné peniaze. Trik, ktorý používajú je tzv. poistenie úveru. Vedia, že tento termín je zaužívaný a každému dobre známy. Lenže u serióznych firmách nebudú od vás pýtať platbu za poistenie skôr ako vám pošlú peniaze. Podvodník vás však zmanipuluje logickými trikmi, prečo musíte zaplatiť dopredu. Po uhradení tohto poplatku nastáva ďalšia rana.

Rana s názvom PARADOX

Pýtať naraz veľa nieje dobrý nápad. Postupne je to oveľa výhodnejšie a toto si uvedomujú aj podvodníci. Rovnako si uvedomujú, že ak raz zaplatíte menšiu sumu, bude už pre vás oveľa zložitejšie nezaplatiť tú druhú (väčšinou mnohonásobne vyššiu). A prečo je to zložitejšie? Podľa nášho odborníka na podvody je to z toho dôvodu, že ak za niečo dáme už zálohu, tak to už považujeme za svoje. Hodnota toho niečoho sa potom pripočíta k zálohe a sme tak ochotní zaplatiť viac. Ak teda zaplatím poistenie za pôžičku napríklad 500 EUR a podvodník mi tvrdí, že mám schválenú pôžičku v hodnote 100 000 EUR, pri vyžadovaní druhého poplatku už nepociťujem len stratu nad 500 EUR ale stratu 100 500 EUR. Takto nás potom môžu podvodníci okrádať do nekonečna. Čím viac im pošleme, tým je pravdepodobnejšie, že im pošleme ešte viac. Žiaľ tento paradox je často podvodníkmi zneužívaný.

Poplatok za prevod

Aby mohol podvodník vyrukovať s ďalším logickým poplatkom, musí vytvoriť falošnú banku. Verte nám, že to žiaľ nieje nič zložité. Klienta potom presmerujú na komunikáciu akože s bankou a tým ho značne presvedčia o pravdivosti celej transakcie. Používajú pritom grafické logá a iné dôveryhodné metódy. Viac obrázky k článku.

Na koniec oči pre plač

Každému po istom čase dôjde, že je ťahaný za nos. Žiaľ takmer všetky údaje, ktoré o podvodníkovi máme, sú falošné. Doklady o zaplatení poplatku sú písané vždy na bieleho koňa (človeka, ktorý nič netuší) a tak jediná cesta ako získať peniaze späť je podať trestné oznámenie. Polícia prostredníctvom medzinárodnej spolupráce požiada kolegov o vypočutie podozrivého (bieleho koňa), ktorý často krát pod tlakom prezradí, kto ho na celú vec nahovoril.

Zverejňujte svoje príbehy

Zverejnením príbehu o tom ako vás podviedli, môžete získať prihlásenie ďalších poškodených. Čím vyššia je škoda spôsobená podvodníkom, tým je podvod závažnejší. Preto musí byť vždy v záujme poškodeného celú vec nielen ohlásiť na polícii ale aj verejne vyzvať ostatných, aby sa k trestnému oznámeniu pridali.

Pošlite nám váš príbeh

Boli ste podvedený(á)? Pošlite nám váš príbeh a my ho zverejníme na našom webe Ammado.sk . Adresa do redakcie je podvodnici@ammado.sk

Podvod, o ktorom píšeme v dnešnom článku bol spáchaný na p. Tamare O., ktorá nás kontaktovala s prosbou o pomoc. Ak máte o podvodníkoch akékoľvek informácie, kontaktujte nás. Všetky relevantné informácie poškodenej odošleme.

Najnovšie články

Prečítajte si ako prví, čo je nové


Esencie alebo esenciálne oleje sú komplexnou zmesou aromatických látok, ktoré sú zodpovedné za vôňu kvetov. Majú mnohé farmakologické účinky, a preto tvoria základ aromaterapie, ale používajú sa aj v parfumérii a kozmetike, vo farmaceutickom priemysle a v potravinárskom, liehovarníckom a cukrárenskom priemysle.

V tomto článku si vysvetlíme, ako vlastne fungujú pevné disky (HDD) a SSD. Tieto dva typy úložísk fungujú na odlišných princípoch, z čoho vyplývajú rozdiely vo výkone a spoľahlivosti.