Pôžička cez SMS už nie je trendom

V minulosti populárna pôžička prostredníctvom SMS správy už upadá do zabudnutia a prakticky v súčasnosti takýto produkt neponúka žiadna banka ani nebankovka.

SMS pôžičky do zabudnutia

Isto si ešte spomínate na rôzne reklamné slogany ako: pôžička cez SMS, rýchla SMS pôžička, SMS úver alebo iné. V časoch keď bol najmodernejší spôsobom žiadania o pôžičku prostredníctvom telefónneho hovoru, spôsobila SMS pôžička tak trochu revolúciu. Jednoduchosť, akú táto služba ponúkala, nemala v tom čase konkurenciu. Klientovi stačilo poslať často krát len prázdnu SMS správu a už ho pôžičková spoločnosť obslúžila. Pôžička cez SMS sa tak stala hitom a z trónu popularity ju zosadila až pôžička online.

Rozdiel, ktorý neprekoná

SMS pôžičky mali jednu nevýhodu oproti pôžičkám online. Klient po odoslaní SMS správy bol kontaktovaný pracovníkom pôžičkovej spoločnosti a musel sa podrobiť rovnakým podmienkam ako keby žiadal cez telefón a tak vlastne išlo o taký skrytý druh pôžičky cez telefón, ktorá je mimochodom obľúbená dodnes. Pôžička online ponúkla klientom nové možnosti, ktorým pôžička prostredníctvom SMS nedokázala viac konkurovať. Hlavnou takouto výhodou je možnosť získať úver len prostredníctvom internetu bez potreby fyzickej návštevy pobočky pôžičkovej spoločnosti alebo banky. Klientovi v dnešnej "online" dobe postačuje vyplniť žiadosť dostupnú na internete a odoslať ju. Potrebné doklady odfotiť mobilným telefónom a poslať na požadovanú e-mail adresu tzv. e-mail pôžička.

Pôžička cez Smartphone

V stručnosti sa dá povedať, že za pádom SMS úveru stojí Smartphone, pretože vďaka tomuto vynálezu si môžu klienti žiadať o pôžičku jednoducho cez mobil bez toho aby museli poslať spoplatnenú SMS správu. Pôžičky cez Smartphone majú aj výhodu v tom, že poskytujú prehľadné informácie o danom finančnom produkte a tak skôr ako klient svoju online žiadosť o pôžičku odošle, má možnosť porovnať všetky dostupné pôžičkové ponuky a vybrať si tú najvýhodnejšiu.

SMS pôžička bombardovala tlačenú reklamu

Za dôvodom prečo bol produkt SMS pôžička taký populárny stojí aj fakt, že tento slogan sa dobre predával v printovej reklame. Inzerentovi stačil tak malý reklamný priestor, do ktorého stačilo vložiť oznámenie o možnosti získať pôžičku cez SMS a telefónne číslo kam SMS poslať. Jednalo sa o niekoľkonásobne lacnejší variant marketingu.

Návrat SMS pôžičky na scénu

Pri odvážnom pomyslení na otázku, či sa produkt SMS pôžičky niekedy ešte opäť vráti na scénu je odpoveďou asi strohé NIE. SMS-ky ako ich ľudia nazývajú už nelákajú spotrebiteľov a táto komunikačná služba sa pomaly vytráca z našeho bežného života. V budúcnosti je preto pravdepodobnejšie, že môžu vzniknúť produkty postavené na službách, ktoré sú trendy ako napríklad:

  • Pôžička cez Facebook
  • Pôžička cez Twitter
  • Pôžička cez Messenger
  • Pôžička cez WhatsApp
  • Pôžička cez VIBER
  • Pôžička cez Instagram
  • E-mail pôžička


Či už budeme svedkami nových typov pôžičiek alebo nie, necháme sa prekvapiť. Pravdepodobne však zmeny budú prichádzať a služby vrátane finančných sa budú zjednodušovať a prispôsobovať spotrebiteľom. SMS pôžička je však už minulosťou, ktorá sa pravdepodobne nezopakuje.

Najnovšie články z magazínu

Prečítajte si, čo je nové


Esencie alebo esenciálne oleje sú komplexnou zmesou aromatických látok, ktoré sú zodpovedné za vôňu kvetov. Majú mnohé farmakologické účinky, a preto tvoria základ aromaterapie, ale používajú sa aj v parfumérii a kozmetike, vo farmaceutickom priemysle a v potravinárskom, liehovarníckom a cukrárenskom priemysle.

V tomto článku si vysvetlíme, ako vlastne fungujú pevné disky (HDD) a SSD. Tieto dva typy úložísk fungujú na odlišných princípoch, z čoho vyplývajú rozdiely vo výkone a spoľahlivosti.