Potrebujem peniaze

Potreba mať peniaze je pre človeka veľmi dôležitá. Bez peňazí sa v súčasnosti zaobísť nedá a to aj vtedy ak si človek dokáže potraviny zaobstarať vlastným chovom a výrobou. Len ťažko si môžeme bez peňazí kúpiť hygienu, lieky alebo auto. Keď potrebujete peniaze, ktoré nemáte, Vaše telo trpí stresom. Nešťastie z nedostatku peňazí predstavuje jedno z najhorších pocitov a veľakrát ľudia trpiaci s nedostatkom financií podliehajú stresovému ochoreniu.

Potreba mať peniaze

Každý z nás ich potrebuje, pretože predstavujú veľmi dôležitý status aj z hľadiska evolúcie. Vlastniť statky je hlboko v nás zakorenená, ktorá pramení z potreby dokázať sa postarať sami o seba a o našu rodinu. Peniaze predstavujú aj pocit bezpečia, ktorý je rovnako veľmi dôležitý. A preto sú pôžičky ako produkt populárne.

Chcem peniaze rýchlo!

Ak sa človek dostane do situácie keď potrebuje peniaze rýchlo, tak je naňho vyvinutý enormný psychický tlak - taká "emočná bomba", ktorá ho naplní strachom a beznádejou. V takýchto prípadoch sa snažíme situáciu vyriešiť buď to pôžičkou od známych či rodiny alebo odpredajom vlastnej veci, ktorej sme ochotný vzdať sa. Často krát sa ale stane, že naši známi nám pomoc odmietnu poskytnúť a tak sme nútení požiadať o pomoc cudzích ľudí (resp. pôžičkové spoločnosti).

Peniaze, ktoré proste chceme

Ak chceme mať spokojný život, potrebujeme okrem zdravia a úprimných vzťahov aj peniaze. Podľa psychologických výskumov vraj človeku pre dokonalé finančné šťastie stačí zhruba 4 500 EUR mesačne. Pravdaže je táto informácia trošku úsmevná, pretože takýto príjem je na Slovensku výsadou len pre pár vyvolených. No to, čo nemôžeme uprieť výskumníkom je fakt, že budú mať pravdepodobne pravdu. Taký vysnívaný príjem môže skutočne privodiť pohodu človeku a tým znížiť aj stresovú hladinu.

Na záver tohto článku sme si odložili istý myšlienkový experiment. Aké by to bolo, keby sme žili tak ako v minulosti? Predstavte si život v lese. Žiadne moderné technológie. Proste nič, čo by sme si museli kupovať. Jediná naša potreba by bola okrem stravy a bývania, oblečenie. Potrebovali by sme peniaze?

Najnovšie články z magazínu

Prečítajte si, čo je nové


Esencie alebo esenciálne oleje sú komplexnou zmesou aromatických látok, ktoré sú zodpovedné za vôňu kvetov. Majú mnohé farmakologické účinky, a preto tvoria základ aromaterapie, ale používajú sa aj v parfumérii a kozmetike, vo farmaceutickom priemysle a v potravinárskom, liehovarníckom a cukrárenskom priemysle.

V tomto článku si vysvetlíme, ako vlastne fungujú pevné disky (HDD) a SSD. Tieto dva typy úložísk fungujú na odlišných princípoch, z čoho vyplývajú rozdiely vo výkone a spoľahlivosti.