AKTUALIZOVANÉ - POLÍCIA VARUJE - POZOR NA PODVOD S PÔŽIČKAMI ! BCK Company


POZOR NA PODVOD - www.pozickaokamzite.com

Na Slovensko a do Českej republiky prichádza nový podvod s pôžičkami. Varujeme preto všetkých našich zákazníkov aby nekontaktovali webové stránky: www.hotovostnapozicka.com a www.pozickaokamzite.com Jedná sa o klasický podvod, keď od žiadateľov pôžičiek pýtajú zálohy dopredu s rôznymi dobre premyslenými dôvodmi. Za podvodom stojí údajne firma: Finance C. GmbH zo Švajčiarska no to, či táto firma skutočne existuje je otázne. Webové stránky podvodnej spoločnosti sú písane v čistej slovenčine bez zjavných chýb, čo môže napovedať o slovenskom alebo českom pozadí. Na podvod už upozorňuje aj slovenská polícia, ktorá odkrýva pozadie podvodného konania. Ako uvádza polícia ďalej ide o dobre rafinovaný postup keď podvedený podvedie podvedeného a pošle skutočnému podvodníkovi peniaze prostredníctvom virtuálnej meny.

Ako podvod prebieha?

Neznámi podvodníci ponúkajú prostredníctvom webovej stránky www.knollwalters.com (KNOLL & WALTERS) prácu finančného manažéra pre Slovenskú a Českú republiku. Práve tento nič netušiaci "nový finančný manažér" má za úlohu vybrať finančné prostriedky od žiadateľa pôžičky, ktoré následne odošle podvodníkom cez Kryptobankomat. Každý žiadateľ o pôžičku musí zaplatiť poplatok vo výške 250 EUR.
Na políciu sa už prihlásilo minimálne 90 ľudí, ktorí boli poškodení. Veľkou pravdepodobnosťou sa toto číslo žiaľ ešte zmnohonásobí.
Podľa záznamov WHOIS sú pôžičkové domény registrované anonymne. Nemajú žiadnu históriu, čo komplikuje dolapenie podvodníkov. Jediná stopa k ich odhaleniu môže viesť prostredníctvom domény www.123contactform.com, cez ktorú používajú podvodníci registračné formuláre. Internetová služba 123contactform.com má svoje služby spoplatnené a tak pomocou platby za tieto služby by mohla polícia zistiť identitu skutočných páchateľov ako aj ich registračné IP adresy. Rovnako môže polícia požiadať o súčinnosť video službu YouTube, na ktorej majú podvodníci uverejnené vysokomanipulačné video.
Ammado.sk varuje všetkých klientov aby nikdy neplatili žiadne poplatky vopred. Vždy sa totiž jedná o podvod. Nedajte sa nalákať na krásne obrázky a extrémne nízke úroky.

Doplnenie článku

Podvod v plnom prúde funguje aj v Českej republike. Rovnaký postup, rovnaké metódy.
Pôžičkové podvodné webové stránky sa nachádzajú na adrese: www.totalpujcka.com a www.creditpujcka.com

Pri pohľade na zdrojový kód webových stránok prídeme na to, že podvodníci využívajú služby www.wix.com . Nejde teda zrejme o šikovných programátorov ale skôr amatérov. Prostredníctvom takýchto služieb si vytvoríte stránku za 5 minút. Pre políciu môže byť aj toto výhodou. Wix.com je medzinárodná spoločnosť, podnikajúca po celom svete a za jej služby sa platí výlučne elektronickou formou t.j. platobnou kartou.

V prípade ak ste sa stali obeťou tohto podvodu, informujte nás. Ammado stojí na vašej strane. Viac informácií o pomoci obetiam podvodu získate kliknutím na tento odkaz.

Aktuálne Pôžičky podvod:

Dostali sme informáciu od podvedenej klientky, že za rovnakým LOGOM vystupuje aj firma A&R GmbH

Aktualizácia článku

Podvodníci menia názov spoločnosti na ich stránkach na :

  • BCK Company
    Limited liability company Sihlweidstrasse 10
    8041 Zürich

Najnovšie články

Prečítajte si ako prví, čo je nové

Esencie alebo esenciálne oleje sú komplexnou zmesou aromatických látok, ktoré sú zodpovedné za vôňu kvetov. Majú mnohé farmakologické účinky, a preto tvoria základ aromaterapie, ale používajú sa aj v parfumérii a kozmetike, vo farmaceutickom priemysle a v potravinárskom, liehovarníckom a cukrárenskom priemysle.

V tomto článku si vysvetlíme, ako vlastne fungujú pevné disky (HDD) a SSD. Tieto dva typy úložísk fungujú na odlišných princípoch, z čoho vyplývajú rozdiely vo výkone a spoľahlivosti.