Dôvody na rozvod - Utajené pôžičky

Medzi časté dôvody na rozvod patrí aj utajená pôžička. Dlhy, ktoré môže jeden z manželov bez vedomia druhého partnera urobiť mávajú často fatálne následky. Štatisticky sú na tom horšie muži. ktorí sa tajne zadlžujú až o 75% častejšie. Prečo sa to skočí s tajnou pôžičkou a aké dôvody tomu predchádzajú?

Gamblerstvo

Ja častým dôvodom na rozvod pretože gambler dokáže doviesť svoju rodinu až na pokraj chudoby. Častokrát siaha aj po nevýhodných pôžičkách a to len pre to aby mal na ďalšiu hru. Gambleri sú väčšinou sebeckí ľudia zo sklonom myslieť iba na seba a svoje chúťky. Gambler nemá pevnú vôľu a tento deficit ho dokáže socialne zničiť.

Alkoholizmus (drogy)

Dôvodom pre rozvod býva často aj alkohol. Nejedná sa výsadne len o mužský problém tak ako napríklad u gamblerstva. Pri dennom užívaní alkoholu dochádza postupne k silnému návyku, ktorý ničí človeka aj ekonomicky. To ho časom núti pre zadlžovanie sa a čerpanie niekoľkých pôžičiek súčasne. Kedže jeden z partnerov väčšinou nestrpí takéto chovanie, bráni alkoholikovi utrácať spoločné financie, čo ho následne vedie k tajným pôžičkám bez vedomia partnera/ ky.

Nevera

Paradoxom utajeného zadlžovania býva často aj nevera, keď jeden z partnerov si nájde milenca / milenku. Milenci často využívajú svoju utajenú lásku a dávajú si príliš vysoké nároky, ktoré môžu časom donútiť neverníka /ničku čerpať pôžičky bez logického dôvodu.

Bonviván

Tento dôvod sa často spája práve z mužmi. Ide o obžerstvo, ktoré si nedokáže bonviván odpustiť. Do potravy je tak zamilovaný, že si okrem svojho vlastného zdravia ničí aj vzťah. Bonvivánstvo je rovnako častým dôvodom pre utajené pôžičky a dôvodom pre rozvod.

Bipolárna afektívna porucha

Aj psychické problémy môžu spôsobovať okrem rozvodu aj utajené požičiavanie. Medzi najčastejšie patrí bipolárna porucha, ktorá hlavne u žien spôsobuje extrémnu chuť nakupovať a utrácať peniaze na nezmysli. V manickej fáze je postihnutý človek až príliš dobrosrdečný, dobrodružný a radodajný. Často táto porucha spôsobuje aj neveru.


Samozrejme, že dôvodov na na rozvod a utajené zadlžovanie môže byť viac. Dnes sme vám chceli predstaviť tie najdôležitejšie. Ak premýšľate nad rozvodom práve z utajených dlhov, môžete zvážiť konsolidačnú pôžičku, ktorú vám ponúka Ammado. Nebankové pôžičky si jednoducho vyplatíte tou našou a bude splácať jedinú pôžičku a to za nízky úrok.

Dôvod na rozvod by mal byť racionálny

Ak je dôvodom na rozchod obrovský dlh jedného z manželov, tak je to racionálny dôvod. Ak je váš dôvod iná láska, tak sa majte na pozore. Po zmiernení vplyvu hormónu fenyletylamínu na váš CNS (centrálny nervový systém) si môžete uvedomiť chybu, ktorej ste sa dopustili a nebude už cesty späť.

Najnovšie články

Prečítajte si ako prví, čo je nové


Esencie alebo esenciálne oleje sú komplexnou zmesou aromatických látok, ktoré sú zodpovedné za vôňu kvetov. Majú mnohé farmakologické účinky, a preto tvoria základ aromaterapie, ale používajú sa aj v parfumérii a kozmetike, vo farmaceutickom priemysle a v potravinárskom, liehovarníckom a cukrárenskom priemysle.

V tomto článku si vysvetlíme, ako vlastne fungujú pevné disky (HDD) a SSD. Tieto dva typy úložísk fungujú na odlišných princípoch, z čoho vyplývajú rozdiely vo výkone a spoľahlivosti.