Ako zrušiť účet v banke

Ak vás omrzela vaša banka, alebo sklamala a chcete zrušiť bankový účet, predstavíme vám jednoduchý postup ako na to. Dôležité je však vedieť, že bankový účet je v dnešnej dobe na Slovensku veľmi potrebný a to vďaka zákonom, ktoré obmedzujú vyplácanie peňazí v hotovosti v určitých segmentoch.

Úplne zrušenie bankového účtu

Internetová banka

Bankový účet môžete úplne a nenávratne zrušiť podaním žiadosti vo vašej banke. Pokiaľ máte internetovú banku, ktorá nemá fyzické pobočky, možnosť zrušiť bankový účet by mala byť dostupná na oficiálnej webovej adrese vašej banky. V prípade, že takúto možnosť nemôžete nájsť, obráťte sa na banku písomnou formou žiadosti na zrušenie bankového účtu.

Kamenná banka

V prípade ak máte vedený bankový účet v banke, ktorá má dostupné pobočky, najlepším možným riešením je zrušenie účtu priamo na pobočke. Samozrejme, že máte právo podať aj písomnú žiadosť, no prvá možnosť je oveľa rýchlejšia. Banke nemusíte vysvetliť skutočný dôvod zrušenia účtu. Jednoducho postačuje predniesť ústnu žiadosť o okamžitom zrušení bankového účtu.

Prenesenie bankového účtu

Zrušiť bankový účet môžete aj oveľa jednoduchším spôsobom ako vyššie uvedené. Tento spôsob je efektívny v prípade ak rušíte jeden bankový účet, no vzápätí si plánujete otvoriť druhý. Na Slovensku existuje totiž možnosť prenesenia bankového účtu, ktorý je rovnako jednoduchý ako prenos telefónneho čísla. Pri prenose čísla účtu do novej banky vám ostane staré číslo účtu, na ktoré ste už zvyknutý. Preniesť si bankový účet si môžete bez toho aby ste to pôvodnej banke museli oznámiť. Jednoducho si vyberiete novú banku, ktorá sa už o samotný prenos postará a to bezplatne.

5 najčastejších negatívnych dôvodov pre zrušenie účtu

  1. Vysoké poplatky a skryté poplatky
  2. Zamietnutie hypotéky
  3. Zamietnutie pôžičky alebo úveru
  4. Nekorektné podmienky, zlé medziľudské vzťahy
  5. Bezpečnostné riziko

Najnovšie články z magazínu

Prečítajte si, čo je nové


Esencie alebo esenciálne oleje sú komplexnou zmesou aromatických látok, ktoré sú zodpovedné za vôňu kvetov. Majú mnohé farmakologické účinky, a preto tvoria základ aromaterapie, ale používajú sa aj v parfumérii a kozmetike, vo farmaceutickom priemysle a v potravinárskom, liehovarníckom a cukrárenskom priemysle.

V tomto článku si vysvetlíme, ako vlastne fungujú pevné disky (HDD) a SSD. Tieto dva typy úložísk fungujú na odlišných princípoch, z čoho vyplývajú rozdiely vo výkone a spoľahlivosti.