Aké peniaze zobrať do Turecka? - Prezradíme vám to

Aj cestujete na dovolenku do Turecka, nezabudnite okrem všetkých potrebných vecí ako je poistenie, lieky a doklady aj na finančnú rezervu. Ammado vám odporúča mať peniaze aj v hotovosti aj na platobnej karte. A aká je oficiálna mena v Turecku?

Oficiálna mena v Turecku

Oficiálnou menou v Turecku je Turecká líra. Nemusíte si však robiť starosti.
V Turecku zaplatíte aj s naším eurom.

Turecká líra
Turecká líra

Je potrebné meniť peniaze na tureckú líru?

Nie, v turistických destináciách a v každom relevantnom obchode, či v reštaurácii príjmu aj menu EURO a menu USD. Práve tieto dve meny Turci obľubujú. Je úplne zbytočné a možno aj drahšie, vymieňať peniaze v Turecku za ich domácu líru.

Potrebujem peniaze aj v hotovosti

Finančná rezerva by mala byť pri návšteve Turecka nevyhnutnou. Peniaze si rozdeľte na dve časti a snažte sa ich nemať na jednom mieste. Vyhnete sa tak možnému problému,ktorý by vás koniec koncov stál ďalšie peniaze ny vyše.

Na čo si dať pozor

V prípade ak si budete zamieňať hotovosť na domácu menu, vyhnite sa špekulantom. Peniaze vymieňajte v banke. Odporučaný spôsob je výber z bankomatu.

Cestovné poistenie

Veľmi dôležitou súčasťou dovolenky v Turecku je cestovné poistenie. Ak ho ešte nemáte, neriskujte zbytočne a uzavrite si ho hneď.

Najnovšie články

Prečítajte si ako prví, čo je nové


Esencie alebo esenciálne oleje sú komplexnou zmesou aromatických látok, ktoré sú zodpovedné za vôňu kvetov. Majú mnohé farmakologické účinky, a preto tvoria základ aromaterapie, ale používajú sa aj v parfumérii a kozmetike, vo farmaceutickom priemysle a v potravinárskom, liehovarníckom a cukrárenskom priemysle.

V tomto článku si vysvetlíme, ako vlastne fungujú pevné disky (HDD) a SSD. Tieto dva typy úložísk fungujú na odlišných princípoch, z čoho vyplývajú rozdiely vo výkone a spoľahlivosti.