Eset sa po štyroch rokov vrátil na vrchol. Firmou roka bol 2016 aj 2017

Spoločnosti Eset sa znovu podaril návrat medzi elitu. Aj keď sa za roky 2012, 2013, 2014 a 2015 neumiestnil ako celkový víťaz, tromf mu neunikol v roku 2016 a obhájiť sa mu ho podarilo aj v roku 2017.

Aktualizované 14.11.2018: Spoločnosť Eset boduje znovu aj v roku 2018. Celkovo má na svojom konte už šesť víťazstiev.

Eset boduje po druhý rok a chystá sa zvíťaziť aj ako firma roka 2018. Či sa mu to podarí, ukáže až čas. Jedno je však isté. Táto medzinárodná spoločnosť reprezentuje našu krajinu vo svete excelentným výkonom. Pre Estet je to už piaty titul firmy roka, čo jednoznačne len potvrdzuje jeho dominantu.

Tržby v Esetu medziročne stúpli o viac ako 8% a prekročili hranicu 400 miliónov. eur. Jeho zisk po zdanení stúpol o necelé štyri percentá na takmer 74 miliónov eur. Hlavným dôvodom nárastu je pokračovanie v penetrácii významných trhov. 50% príjmov pochádza z Európy stredného východu a Afriky. Najviac zisku dosahujú v Nemecku a v Spojenom kráľovstve. V krajinách s nemeckým jazykom sa zvýšili tržby dvojciferným nárastom. V roku 2016 preto otvorila spoločnosť Eset regionálne centrum v nemeckom Mníchove.

Silnou krajinou je aj Severná Amerika, z ktorej pochádza až 28% tržieb. Na jar tohto roka otvoril Estet aj nové R&D centrum v Montreale.

V čom spočíva úspech

Jednoznačnou dominantou spoločnosti Eset je primárny boj proti kybernetickým hrozbám. Venuje sa však aj napríklad šifrovaniu dát. Veď napokon od toho závisela kúpa spoločnosti Deslock, ktorá sa sústredila na šifrovanú komunikáciu. Eset ďalej uzavrel v minulom roku aj strategické partnerstvá s firmami Safetica (prevencia úniku dát) a Flexera (patch management).