Ako poslať peniaze cez bankomat - Návod ako na to

Dostali ste sa do situácie, že potrebujete vykonať platbu a nemáte prístup k svojmu internetovému bankovníctvu a vaša banka už má zatvorené? V dnešnom článku vám prezradíme postup ako jednoducho odošlete peniaze prostredníctvom bankomatu. 

Vkladomat
Vkladomat

Postup ako poslať peniaze cez bankomat

  1. Veľmi dôležitým a prvým krokom pre úspešné odoslanie peňazí cez bankomat je výber správneho bankomatu. Peniaze cez bankomat môžete poslať jedine v prípade ak vaša banka takúto službu poskytuje a jedná sa výlučne o bankomat vašej banky.
  2. Druhý krok je zadanie príkazu na úhradu. Aj v tomto prípade je nutné aby bankomat, z ktorého sa chystáte odoslať finančné prostriedky podporoval takúto službu. V prípade, že je bankomat označený, že umožňuje svojim klientom prostredníctvom neho odosielať peniaze, vložte vašu platobnú kartu bežným spôsobom ako pri klasickom výbere a zadajte váš štvormiestny PIN kód.
  3. Po autorizácii vašej karty si vyberte v menu bankomatu voľbu príkaz na úhradu a následne zadajte sumu, ktorú chcete poslať ako aj číslo účtu príjemcu vašej platby.
  4. Po dôkladnej kontrole zadaných údajov, potvrďte ich správnosť a príkaz na úhradu odošlite.
  5. Takýmto jednoduchým spôsobom odošlete svoje finančné prostriedky bezhotovostným prevodom.

Ako poslať peniaze cez bankomat v hotovosti

Ak potrebujete odoslať peniaze cez bankomat, ale máte ich pri sebe v hotovosti, tak je to rovnako jednoduché ako bezhotovostný platobný. Dôležité je zvoliť si bankomat, ktorý je vo vlastníctve vašej banky a umožňuje službu odosielania peňazí v hotovosti. To, či ide o takýto bankomat sa dá overiť aj jednoduchým vizuálnym spôsobom. Bankomaty (vkladomaty), ktoré dokážu prijať aj hotovostné peniaze majú na to špeciálne vytvorený otvor. (Hovorovo prezývaná aj bankomaty naopak). Príklad na obrázku nižšie.