Diskusná téma: Skúsenosti s marhuľovými jadrami

Marhuľové jadrá horké mixované so sladkými

Do roku 2018 sme horké marhuľové jadrá konzumovali vo vyšších dávkach (15-20/deň) buď ako prevenciu, alebo doplnok liečenia. Do teraz žijeme bez diagnostikovanej rakoviny. Potom sme v lokálnych bio-obchodoch jadrá viac nevideli. Až teraz sme sa dozvedeli, že podľa nového EU nariadenia, čisté horké jadrá sa nemôžu predávať, ale mixovať so sladkými. Vraj aby sme sa "neotrávili".

Podľa pár odborných príspevkov od biochemikov, protikrakovinný vitamín B17 sa v horkých jadrách marhúľ (nie v sladkých jadrách) viaže s molekulou kyanidu, ktorý je nebezpečný hlavne pre rakovinové bunky,. Citujem nemenovaných odborníkov : "Zo zlúčeniny B17 ho však dokáže uvoľniť len enzým zvaný beta-glukozidáza, ktorého je v tele veľmi málo. Výnimkou sú len rakovinové bunky, tie ho majú dostatok. To znamená, že B17 v nich uvoľní svoju toxickú zložku a rakovinové bunky takpovediac „otrávi". Iný enzým, ktorý dokáže kyanid neutralizovať, zasa rakovinovým bunkám na rozdiel od tých zdravých chýba.".

Takže to máme chápať akože EU zodpovední úradníci si robia starosti s našou chorobou, alebo našim zdravím ?

Pridať nový príspevok

 

Klikni